Hydrophil

 

Hydrophil is onstaan toen 3 Duitse vrienden begonnen met een blog over de meest uiteenlopende aspecten van water: duurzaam gebruik van water, conflicten over het bronwater, leidingwater ... . Hieruit zijn ze innovatieve producten voor duurzame hygiëne gaan ontwikkelen. Hydrophil staat voor waterneutral, vegan & eerlijke producten.

  • Waterneutraal. Bamboe groeit zonder irrigatie, en heeft dus geen extra water nodig. Er is bewust gekozen voor duurzame FSC bamboeteelt. De kleurstoffen die ze gebruiken is geproduceerd zonder minerale oliën en zonder chemische toevoegingen, zodat het geen residu achterlaat in het drink- en grondwater na compostering.
  • Vegan. Er wordt bij de productie van de Hydrophil tandenborstels uiteraard geen gebruik gemaakt van dierlijke materialen of proefdieren.
  • Fair. 10% van hun winst wordt gedoneerd aan de liefdadigheidsorganisatie Viva con Agua de Sankt Pauli, die zich inzet voor de toegang tot veilig drinkwater voor mensen van de landen in het Zuiden, in onder andere Uganda en Ethiopië.