Loofys

 

Bij Loofy’s hebben ze gewoon één duidelijk doel: het verminderen van ons dagelijks plastic afval. Zij houden van mooie producten, die toevallig ook nog eens geen schade brengen aan de natuur. Dat heeft als voordeel dat het ook nog eens supergoed is voor je eigen lichaam! Wij leven met de gedachte dat de natuur al genoeg te bieden heeft: daarom gebruiken ze alleen grondstoffen die in de biologische kringloop worden opgenomen waardoor zij een circulaire onderneming zijn.

Deze onderneming wil mensen bewust van het feit hoeveel plastic er dagelijks door je handen gaat. Wij geven vervolgens ideeën aan mensen die minder plastic willen gaan gebruiken. 

Dorien is de bedenker en eigenaar van deze Nederlandse start-up. Zij heeft tijdens haar studie een half jaar in Azië gestudeerd. Hierdoor besefte ze dat er wereldwijd echt een groot afval probleem is. ”In Nederland besef je helemaal niet dat er zo’n groot plastic probleem is. Tot ik me ging verdiepen in de micro- en nanoplastics”.

Met de speerpunten: geen plastic verpakking, geen micro-en nanoplastics en geen geitenwollensokken, overtuigt ze mensen om een stap in de goede richting te zetten voor minder plastic in de wereld.